Tekli, ikili, üçlü ve dörtlü, alüminyum korniş modeller. 2016 Yılı alüminyum korniş fiyatları. Alüminyum korniş nasıl takılır, çeşitleri nelerdir, ücretleri hak
Alüminyum Korniş Çeşitleri
Fırınlanmış ve beyaz renk ağırlıklı olan alüminyum korniş yeni üretimlerinde artık eğilmelere karşı da daha fazla direnç sağlanıyor. Tekli, ikili, üçlü ve dörtlü çeşitleri ile kullanımda kolaylık sağlayan yeni modellerde estetik görünüm de tüketici beklentisine uygun. Yeni nesil kornişlerin, darbelere karşı korumalı olmasının yanı sıra yangına karşı üstün performans sergileyen yanmaz özelliğini de barındırması, dayanıklık açısından plastik kornişlere göre çok daha avantajlı olmasını sağlamakta, bununla beraber fiyat olarak da ekonomik kazanımını uzun vadede sunmaktadır.
Alüminyum kornişlerin bir başka özelliği de yalnız düz yüzeye değil, oval çıkıntılara da uygun standartlar çerçevesinde kolaylıkla monte edilmesidir. Hastane ray sistemi olarak bilinen bu özelliğin ev, iş yeri gibi mekânlarda da kullanıldığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Daha çok banyolarda görmeye alıştığımız bu düzen, alüminyumun paslanmaz özelliği ile de yıllara nasıl meydan okuduğunu bizlere ispatlıyor.
Dekoratif açıdan her mekâna ayrı bir hava kazandıran alüminyum kornişler, perde kombinine uygun tasarımlardır. Dolgun görünümü ve sağlamlığı ile sadece bir dakika sürecek duvara monte sonrasında dilediğiniz şıklığı hemen yakalayabilirsiniz. Özellikle tekli ray sistemleri bunun için bulunmaz fırsattır. Perde çubuğuna uyumlu topuzlar ile şıklığı artırmak da mümkündür. Uzunluğu dilediğiniz gibi ayarlayabilir, dış kısma biraz çıkıntı payı bırakarak daha hoş bir görünüm yaratabilirsiniz.
İkili alüminyum perde rayı, kanal kenarları zaman içinde bükülmelere zemin hazırlamayacak destek sahibidir. Perde ağırlığı konusunda herhangi bir tereddüt yaratmamakta, basit şekilde monte edilmektedir.
Üçlü ve dörtlü alüminyum kornişler, daha çok ses yalıtımı konusunda tüketici tercihinde olan raylı sistemlerdir. Dışarıdan gelecek olan gürültünün kesilmesinde bu modeller kullanılarak içeriye istenmeyen seslerin gelmesi daha kolay engellenir.
Alüminyum Korniş Montajı
Kornişin montesi de oldukça kolaydır. Uzunluğun ve yüksekliğin ölçülmesinden sonra denge sağlayıcı lamaların duvara ya da tavana montesini yapmak yeterli olacaktır. Duvara monte ederken gerekli olan boşluk için en ideal mesafe ise 7 cm’dir. Bu boşluk perdeler ile duvarın iç içe olmasını önleyecek, perdelerin daha şık durmasını sağlayacak ve gereksiz katlanmayı önleyecektir. Lamaların takılmasından sonra kornişin lama bağlantısı yine ölçüm yapılarak ortalanır. Kornişin özelliğine göre de farklı makara ve kızaklar kullanıldığını da unutmamak gerekiyor, burada seçim size kalıyor. Ancak ne olursa olsun perdenin dışarı taşmasını önlemek için her iki uca kanca takmayı da unutmayın. Bazı kullanıcılar perdenin üst kısmının görünmesini istemeyebilir, bu gibi durum karşısında ise en uygun çözüm saçak takmaktır. Son kontrolünüzü yapıp, perdelerin takılmasından sonra ise yan kapaklar kullanılarak perdenin çıkması önlenir. Geriye sadece perdelerinizi açmak ve kapatmak kalır.
Alüminyum Korniş Fiyatları
Isıya karşı muhafaza sağlıyor olması ve plastik gibi zaman içinde kırılma ya da parçalanma yaratmaması alüminyum üretimleri ön plana çıkarmaktadır. Dekoratif estetiğin ve sağlamlığın buluştuğu bu ürünler, ücret olarak plastik kornişlere göre biraz daha pahalıdır. Ekonomik kullanımı, ucuzluk olarak değil de uzun ömürlü kullanım olarak görüyorsanız, o zaman alüminyum üretimler tam size göre bir seçim demektir. Alüminyum kornişlerin montajını kendiniz rahatlıkla yapabilirsiniz, ancak alüminyum korniş fiyatları için bazen montaj dâhil olarak da merak edilmesi gibi bir durum doğuyor. Bu konudaki meraklarınızı aşağıdaki fiyat listemizde yer alan detayları takip ederek giderebilirsiniz.
Firma | Model | Fiyat | Özelliği |
İkitelli | 3’lü Alüminyum Korniş | 10 Metre 100 TL | Yanmaz, beyaz,fırın boya |
Bay Perdecim | 3’lü Alüminyum Korniş | 10 Metre 110 TL | Fırınlanmış, eğilmez |
Ticaretimiz | 2’li Alüminyum Korniş | 9,50/m TL | Beyaz, yanmaz |