Hayatımızın en önemli unsurlarından biri camlarımızı nasıl bir perde veya unsur ile kapatmamız gerektiğidir. Cam detayını sevenler için jaluzi camın özelliklerini ve kullanış şekillerini anlatacağız.
Niçin Jaluzi Kullanmalıyız
Jaluziyi tanımlayacak olursak içeriden görülmeksizin dışarıyı görmeyi sağlayan, şerit biçiminde metal ya da plastik levhalardan yapılmış bir tür pencere kapama düzeneği diyebiliriz. Kısaca metal veya plastik şerit perde olarak da tanımlayabiliriz. Çift camda hayatımızın bir parçası halini almış bulunmaktadır.
Isı yalıtımını önem verenler genellikle çift camları tercih etmektedirler. Çift cam kullananlar için çok güzel jaluzi seçenekleri bulunmaktadır. Niçin jaluzi cam derseniz iki cam arasında yer alıyor olması herhangi bir fiziksel müdahaleyi engellemektedir. Jaluzinin şeritlerinin tozlanmasını, kirlenmesini ve hava şartlarından dolayı etkilenmemesini sağlamaktadır. Bu sıraladığımız özelliklerden dolayı bakım ve temizlik gerektirmez.
En güzel özelliklerinden biri de yalıtımlı çift cam arasında kullanılan jaluzi sistemlerinin hepsinde doğrama türü ve markaya bakmaksızın cephe sistemlerinde sorunsuz olarak uygulanabilir. Ayrıca bu sistem fiyat bakımından da ekonomiktir. Bir defa yaptıracaksınız ve bütçeniz açısından rahat etmenizi sağlayacaktır. Sizlere hoş gelecek olan bir ayrıntıyı da burada ekleyim isterseniz cam jaluzi modellerinde baskı uygulaması yapılabilmektedir. Böylelikle özel baskılar ile jaluzi içine resim, logo, desen gibi uygulamalar ilgilinizi çekebilir.
Dikkat Edilecek Hususlar
Karar verdiniz ve size en uygun sistemin jaluzi cam kullanmak olduğuna bu durumda rahat etmeniz için dikkat edilmesi gereken hususlar bulunmaktadır.
Bu hususlar hayatınızı daha da kolaylaştıracaktır. Her zaman için ayrıntılara yaşamında yer verin ki ileride zorluklar sizlerden uzak olsun. Jaluzi cam uygulamasını yaptırırken hiçbir şekilde camın üzerinde bir delik açılmamasına dikkat edin. Bu durumda yalıtım anlamında ciddi sıkıntılar yaşayabilirsiniz.
Camda bir delik olması ısı durumunda sorun yaratacaktır. Diğer hususları da ekleyecek olursak montaj sırasında çıta takılırken zincir mekanizmasının kastırılmamasına özen gösterttin.
Uygulanan jaluzi tamamen aşağı indirildikten sonra aynı yöne çekmeye devam etmeyin. Bu durum sistemin bozulmasına neden olabilir. Jaluziyi eksensel olarak hareket ettirmek için zinciri hafifçe aşağı ve yukarı olarak hareket ettirmek yeterli olacaktır.
Jaluzi Cam Modelleri
Uygulama şekillerine göre jaluzi cam modelleri bulunmaktadır. Tüm modellerin genel özelliklerini sırlamak gerekirse ses ve ısı yalıtımı bulunmaktadır. İç cam 4 ara boşluk 20 ve dış cam 4 mm’ dir. Jaluzi camın dış kalınlığı 30.75 mm’ dir. Tüm cam jaluzilerde argon gazı basılmaktadır. Argon gazı ses ve ısı yalıtımını arttırmaktadır.
Sürme Sistem Jaluzi, sürme doğramalarda mekanizması ince olduğundan dolayı doğramaya takılmadan rahatça çalışır ve kullanabilirsiniz. Bu model her marka doğramalar ile uyumludur ve dış aparatın kalınlığı 12 mm şeklindedir.
Motorlu ve Kumandalı Jaluzi, herhangi bir arıza durumunda kumanda mekanizması camın dışında olduğundan dolayı değiştirilebilir. Arıza büyük ise yenisi takılır. İsteğinize bağlı olarak kumanda mekanizması sökülüp manüel zincir haline getirebilir. Motorlu ve kumandalı jaluzi sistemini kış bahçelerinde ve birçok alanda çok rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Mıknatıslı Sistem, camda delik olmadan mıknatıslı redaktörle çalışmaktadır.
Milli Sistemde, mekanizmaya bağlı milin cam dışına çıkmasını sağlamak için ufak bir delik açılmaktır. Rutubet ve toz girişini önlemek için bu delik içerisinde özel bir sızdırmazlık contası yerleştirilmektedir.
Cam üzerine butonlu sistem, iki adet alüminyum profil camın iki köşesine dikey ve yatay olarak yerleştirilmektedir. Profil üzerinden camda delik vasıtasıyla buton bağlanır. Bu sistem fiyat olarak çok uygundur ve her türlü kapı, pencereye tasarlanabilir.
Doğrama Üzeri Butonlu Sistem, açılan delikten jaluziye eksensel hareketini veren boru geçirilip ucuna buton bağlanır.
Plise Sistem, milli veya motorlu sistem olarak kullanılabilecek bir üründür.